Menü Bezárás

Gyermekjóléti és családsegítő szolgálat

A szolgálat feladata, hogy a szociális munka eszközeivel szakszerű segítséget adjon azokban a szociális, lelki, családi, életviteli problémákban, melyekkel a hozzánk fordulók megkeresnek bennünket.

Információ-szolgáltatás

Szolgálatunk munkatársai tájékoztatást adnak az ügyfelek részére a szociális, családtámogatási, egészség- és  nyugdíjbiztosítási és egyéb ellátások elérhetőségéről valamint igénylésének módjáról. Segítünk az adatlapok kitöltésében is.

Tanácsadás szenvedélybetegek hozzátartozói részére

Támasznyújtó kapcsolatot és tanácsadást kínálunk szenvedélybeteg családtagokkal élő hozzátartozók részére.

Hasznos információkkal és lelki támogatással igyekszünk könnyíteni a terheiken és segítjük őket abban, hogy újjáépíthessék személyes életüket és kapcsolataikat.

Segítő beszélgetés

Amikor úgy érzi, hogy valamilyen nehézségével „egy helyben topog”, lehet hogy egy megértő, elfogadó szakember segítségével tovább tud lépni.

Családgondozás

Lelki, anyagi, életviteli nehézségekkel küzdők részére nyújtott komplex támogatás mely családlátogatások keretében valósul meg. A családsegítés egy nyitott, szociális segítési forma, ahol a segítséget kérőt semmi nem korlátozza abban, hogy milyen ügyben keresi fel az intézményt. Ha a jelentkezõ nem tudja pontosan, hogy ügyével hova forduljon, akkor akár ez is lehet egy kérdés, aminek megválaszolásában segítségére lehetünk. A nehézségek megoldásának egy részében maga a szolgálat megfelelő választ adhat, más esetekben további szakemberek, intézmények bevonására tehet javaslatot.

A legtöbb szolgáltatás igénybevétele önkéntes. Vannak azonban olyanok is, melyek kötelező együttműködést feltételeznek, ilyen az adósságkezelés és a rendszeres szociális segély. Ezekben az esetekben is jelen van az önkéntesség, hiszen mindenki maga dönthet arról, hogy igénybe veszi-e ezt az ellátási formát.

A szolgálat minden dolgozójának titoktartási kötelezettsége van. Ez csak azokra az esetekre nem vonatkozik, ha rendőrségi vagy bírósági megkeresés érkezik az intézményhez. Ilyenkor is tájékoztatjuk a velünk együttműködőket erről az adatszolgáltatásról.

Ügyfélfogadás

Gyermekjóléti szolgálat: hétfő 930-1230-ig a Szakályi Könyvtárnál (Szabadság utca 151/b)
Családlátogatások ugyanezen a napon 1230-1430-ig.

Családsegítő szolgálat: csütörtök 930-1200-ig a Szakályi Könyvtárnál (Szabadság utca 151/b)
Családlátogatások ugyanezen a napon 1215-1500-ig

Családgondozók

Családgondozó: Szabóné Mohai Ivett

Szakmai vezető és családgondozó: Kelemenné Gerbovics Zita, Balaskó Károlyné

Elérhetőségek

Tamási, Kossuth tér 17.

Tel.: Gyermekjóléti Szolgálat: +36-74-470-521

Tel.: Családsegítő Szolgálat: +36-74-674-451